Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Ρομά Δροσερού Ξάνθης "Ελπίδα", με μεγάλη χαρά ανακοινώνει πως οι θετικές εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης συνεχίζονται για τα παιδιά του οικισμού μας.

Πριν από το κλείσιμο των σχολείων για τις καλοκαιρινές διακοπές, καταφέραμε να αυξήσουμε κατά μεγάλο ποσοστό τον αριθμό των παιδιών που θα φοιτήσουν σε δημόσια σχολεία μέσα στην πόλη της Ξάνθης για τη νέα σχολική χρονιά, μετά τα πρώτα 27 παιδιά που εντάχθηκαν ήδη από τον Ιανουάριο του 2019.

Ο σύλλογος μας, αφού ζήτησε την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης για τόσα εκατοντάδες παιδιά που μένουν εκτός εκπαίδευσης, συνεργάστηκε με το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και τις διευθύντριες του 15ου νηπιαγωγείου και των 15ου και 20ου δημοτικών σχολείων Ξάνθης. Αφού ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές και αιτήσεις μετεγγραφών, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και επαφές με την υπεύθυνη μεταφορών στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και την προϊσταμένη του τμήματος Δια Βίου Μάθησης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, για να τεκμηριωθεί το σχολικό λεωφορείο.

Εμείς ευελπιστούμε, πέρα από τα πρώτα παιδιά τα οποία ήδη ενημερώθηκαν σε ποια σχολεία θα φοιτήσουν από τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020, ότι οι ενέργειες θα συνεχιστούν μέχρι να ενταχθούν και τα 3.000 παιδιά του οικισμού μας. Ελπίζουμε η νέα κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να κάνουν το καθήκον τους και να συνεχίσουν τις ενέργειες για την κοινωνική ένταξη των παιδιών μας. Να μπει ένα τέλος στον φυλετικό ρατσισμό και να κάνουν πράξη όσα περιμένει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τους Ρομά.

Σαμπιχά Σουλεϊμάν, πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης.

 

Καλαϊδόπουλος
zolotas