XanTheater

  • Η ρήση "δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται" βρήκε εφαρμογή (και) στον ΣυΡιζΑ Ξάνθης
  • Το καλό είναι ότι μετά τις εκλογές θα εξαφανιστούν από τα γραμματοκιβώτια, όπως πριν από λίγο καιρό χάθηκαν και οι επίδοξοι δήμαρχοι και σύμβουλοι...
  • Νέες μέρες δόξας για ηλεκτρονικά -και όχι μόνο- γραμματοκιβώτια που λαμβάνουν καθημερινά πλέον την αγάπη άγνωστων μέχρι χθες θαυμαστών τους...
  • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
  • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Νίκος

Συναυλία σπουδαστών του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνεται το βράδυ (20.30) της Δευτέρας 15 Απριλίου στο Μουσείο Παραδοσιακών Ενδυμασιών Βαλκανικών Χωρών (Γενισέα), στο πλαίσιο του 13ου Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη.

Πρόγραμμα

  • Αποστόλης Κωνσταντάκης - L.V. Beethoven: Sonate Op. 27 No. 2
  • Σωτήρης Καϊμακάμης - R. Schumman: Sonate in G minor Op. 22
  • Γιάννης Αραμπατζόγλου - F. Chopin: Polonaise Op.44, F sharp minor - S. Rachmaninoff: Moment Musicaux Op.16 No. 1, 4
  • Εύα Πανάγου - B.Bartok: Suite Op. 14, F. Liszt: Mephisto waltz No. 1.

Αποστόλης Κωνσταντάκης

Γεννήθηκε το 2000 και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία πέντε χρόνων στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Ρόδο. Αποφοίτησε από τη Μουσική Σχολή Τέχνης Δωδεκανήσου με πτυχίο πιάνου (βαθμός άριστα παμψηφεί, έπαινος εξαιρετικής επίδοσης και πρώτο βραβείο) και δίπλωμα πιάνου (βαθμός άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο) από την τάξη της Ευτυχίας Σπύρου. Επίσης έχει πτυχίο αρμονίας και αντίστιξης με βαθμό άριστα από την τάξη της Γεωργίας Χαραυγής. Είναι απόφοιτος του μουσικού σχολείου Ρόδου, όπου υπήρξε ο βασικός πιανίστας της ευρωπαϊκής ορχήστρας του σχολείου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με τη Ναταλία Μιχαηλίδου. Από τον Οκτώβριο του 2018 σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην κατεύθυνση εκτέλεσης πιάνου με καθηγητή τον Λάμπη Βασιλειάδη. Επίσης έχει λάβει συμμετοχή σε σεμινάριο με την καταξιωμένη πιανίστα Hideyo Harada.

Έχει δώσει πολλές συναυλίες και προσωπικά ρεσιτάλ πιάνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Παναγία του Μπούργκου στη Ρόδο, στο Landsberg της Γερμανίας, Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου (Καστέλο) Ρόδου, "Νεστορίδειο" Μέλαθρο Ρόδου, αμφιθέατρο μουσικού σχολείου Ρόδου, Δημοτικό Θέατρο Ρόδου. Επίσης έχει παρουσιάσει προσωπικά ρεσιτάλ σε φεστιβάλ μουσικής όπως το Rhodes International Piano Forum & Rhodes Art International Music Festival και στο Διεθνές Φεστιβάλ Σύμης. Έχει αποσπάσει βραβεία από πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, όπως ο 30ος πανελλήνιος διαγωνισμός πιάνου της Χ.Ο.Ν., International Music Competition Vienna Grand Prize Virtuoso το 2016 και "eMuse" Online Music Competition (2016 και 2017).

Σωτήρης Καϊμακάμης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νυρεμβέργη Γερμανίας, όπου ξεκίνησε μαθήματα πιάνου. Φοίτησε στο ωδείο Νυρεμβέργης και από το χειμερινό εξάμηνο του 2016/2017 σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην κατεύθυνση εκτέλεσης πιάνου με καθηγητή τον Λάμπη Βασιλειάδη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τη Hideyo Harada, τον Eduard Zilberkant, την Kate Boyd, τον Claudio Curro Dossi κ.α. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες του Internationale Musiktage Brache, θερινό ινστιτούτο του Piano plus Festival, Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Ξάνθης κ.α.

Γιάννης Αραμπατζόγλου

Γεννήθηκε το 1999 και κατάγεται από τις Σέρρες. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου το 2011 στο Μουσικό Σχολείο Σερρών με τον Ηλία Στασινό και συνέχισε στο Ωδείο Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών. Το 2017 εισήχθη στο τμήμα Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου φοιτά στην κατεύθυνση εκτέλεσης πιάνου με καθηγητή τον Λάμπη Βασιλειάδη. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες συναυλίες και σε σεμινάρια με την Hideyo Harada και τον Claudio Curro Dossi.

Εύα Πανάγου

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1998. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία έξι ετών στο Ωδείο Πειραϊκού Συνδέσμου. Σε μικρή ηλικία πήρε μέρος σε διαγωνισμούς όπου απέσπασε βραβεία και διακρίσεις. Από δώδεκα ετών μελετάει πιάνο με τον καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου Λάμπη Βασιλειάδη και τη Μάρω Φραγκούλη. Σε ηλικία δεκαέξι ετών πήρε δίπλωμα πιάνου με βαθμό άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο από την τάξη της Μάρως Φραγκούλη στο Δημοτικό Ωδείο Πειραιά. Από το 2017 σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην κατεύθυνση εκτέλεσης πιάνου με τον Λάμπη Βασιλειάδη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Hideyo Harada, Claudio Curro Dossi, Eduard Zilberkant, Maxim Mogilevsky, Reinhand Becker, Ann Chang, Eri Nakagawa, Robert Saterlee, Anna Nikolayevna, Svetlana Karpunkina, Jurgis Karavicious, Alessandro Marano, Margarita Capalbo και Γιάννη Ποταμούση.

 

Καλαϊδόπουλος
Vatzip