XanTheater

  • ...ναι, αλλά φτιάχνουν δρόμους!
  • Για την τρομερή ποιότητα της ασφάλτου που στρώθηκε στην 28ης Οκτωβρίου, θα τα πούμε μετά τα πρωτοβρόχια...
  • Μόνο η πόλη απελευθερώθηκε στις 4 Οκτωβρίου; Η περιοχή του "Flamingo" και κάποιες άλλες; Δεν "εορτάζουν";
  • Δεν βγήκε στις Γιορτές Παλιάς Πόλης το τρενάκι του δήμου Ξάνθης - Διάχυτη η ανησυχία για την υγεία του...
  • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
  • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Νίκος

Συζητήθηκε στη βουλή η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Γιάννης Δελής για τις ελλείψεις και τα προβλήματα στο νοσοκομείο Ξάνθης, με την Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του κόμματος να κοινοποιεί τα ακόλουθα:

Από τη μεριά της κυβέρνησης απάντησε ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης. Στην απάντησή του ανέφερε ότι στις προκηρύξεις των θέσεων σε λίγο καιρό (γενικά και αόριστα) προβλέπονται για το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης τρεις επιπλέον ορθοπεδικοί για την Ορθοπεδική Κλινική και συνολικά δεκατέσσερις θέσεις σε ό,τι αφορά μόνιμο ιατρικό προσωπικό, τη στιγμή που το υπάρχον ιατρικό προσωπικό που κατέχει οργανικές θέσεις αποτελεί το 60% του οργανογράμματος.

Το συμπέρασμα που βγαίνει από την απάντησή του είναι ότι η κατάστασή θα παραμείνει -στην καλύτερη περίπτωση- όπως είναι αυτή τη στιγμή, αν δεν χειροτερέψει μετά τις αναμενόμενες συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις όχι μόνο του ιατρικού προσωπικού, αλλά γενικότερα και του νοσηλευτικού και του τεχνικού προσωπικού του νοσοκομείου. Γιατί δεν αρκεί ένας υπουργός να λέει ότι έχει πλήρη συνείδηση των προβλημάτων της υγείας ή του νοσοκομείου της Ξάνθης. Πολλές φορές έχει ειπωθεί από υπουργικά και πρωθυπουργικά χείλη σε ανάλογες ερωτήσεις. Είναι η μόνιμη απάντηση. Ωστόσο ποτέ δεν απαντιέται: Πότε θα γίνουν αυτές οι προκηρύξεις; Πότε θα γίνουν οι προσλήψεις συγκεκριμένα και όχι γενικά και αόριστα «θα κάνουμε προσλήψεις». Ταυτόχρονα, καμιά απάντηση δεν δόθηκε στην απαίτηση εδώ και τώρα να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί γιατροί και συνολικότερα οι συμβασιούχοι του νοσοκομείου. Άλλωστε, πρόσφατη ήταν η απόρριψη στην προηγούμενη βουλή από Ν.Δ., ΣυΡιζΑ, ΚινΑλ και Χρυσή Αυγή, του αιτήματος δεκάδων σωματείων του δημοσίου που έφερε ως πρόταση στη βουλή το Κ.Κ.Ε., να προβλεφθεί στην συνταγματική αναθεώρηση η αναθεώρηση του άρθρου 103 του συντάγματος.

Το επόμενο διάστημα οι ελλείψεις και τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης που λειτουργεί με βάση τις φιλότιμες και ηρωικές προσπάθειες του προσωπικού που υπάρχει, τα προβλήματα και οι ελλείψεις συνολικά του συστήματος υγείας στην Ξάνθη, πρέπει να απασχολήσουν πιο ουσιαστικά συνολικά τους εργαζόμενους, όλο τον ξανθιώτικο λαό. Μέσα από πολύμορφες κινητοποιήσεις να διεκδικήσουν την κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό και την εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης για να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Να δυναμώσουν τον αγώνα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα επιτρέπει την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών του λαού, ανάμεσά τους και τη δωρεάν παροχή όλων των υπηρεσιών υγείας-πρόνοιας σε όλους, μέσα από ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα.

Εδώ το βίντεο με τη συζήτηση στη βουλή.