XanTheater

  • Όλα καλά, όλα ανθηρά στην Ξάνθη... εκτός από την τιμή της βενζίνης
  • "Φίδι στα καμαρίνια του ανοιχτού δημοτικού θεάτρου Ξάνθης" λέει είδηση της 1ης Αυγούστου. Πού είναι το περίεργο;
  • Το... καλοκαιράκι φέρνει συνεχείς αναβολές συνεδριάσεων δημοτικών οργάνων σε δήμους της Π.Ε. Ξάνθης
  • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
  • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Νίκος

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου η εκδήλωση της Κ.Ο. Ξάνθης του Κ.Κ.Ε. με τίτλο «Διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος του λαού ή για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων;».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του αναπληρωτή καθηγητή του Πολυτεχνείου και δημοτικού συμβούλου Ξάνθης με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιώργου Κολλάρου. Σε αυτή, ανέδειξε τις επιστημονικές πτυχές της διαχείρισης απορριμμάτων και τις διάφορες παραμέτρους που την επηρεάζουν. Αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Χ.Υ.Τ.Α. Ξάνθης και στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, με τον χώρο να είναι πλέον ακατάλληλος και να θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού της πόλης και των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Θεσσαλονίκης Κλεοπάτρα Χοροζίδη. Στην ομιλία της αναφέρθηκε στην πολιτική της τοπικής διοίκησης και στάθηκε ιδιαίτερα σε ζητήματα των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και την εκμετάλλευσή τους, τονίζοντας τις δύσκολες συνθήκες εργασίας που έχουν ως αποτέλεσμα να θρηνούνται σε εργατικά ατυχήματα μέχρι και νεκροί. Τέλος, κάλεσε σε οργάνωση απέναντι σε αυτή την πολιτική των δήμων, των κυβερνήσεων και της Ε.Ε.

Τελευταίος ομιλητής ήταν το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε. και υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Παπατολίδης. Ανέδειξε την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ σαν συνέχεια της αντίστοιχης Ν.Δ. και ΠαΣοΚ που προωθούν την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης αποβλήτων μέσω του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων. Τόνισε ότι προϋπόθεση για τη λύση του προβλήματος είναι ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης προς όφελος του λαού, αφού σήμερα τα σκουπίδια είναι «χρυσός» για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και η χωροθέτηση κατάλληλων χώρων προσκρούει στο γεγονός ότι η γη είναι εμπόρευμα. Σε αυτό τα πλαίσιο, στάθηκε στην πολιτική της Περιφέρειας η οποία μεταφέρει την ιδιωτικοποίηση στο επίπεδο των δήμων και τα προβλήματα που δημιουργεί και παρουσίασε τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη λύση του προβλήματος.

Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης παραδόθηκε αναμνηστικό από την Κ.Ο. στον συνταξιούχο καθηγητή των Μηχανικών Περιβάλλοντος Κωσταντίνο Ουζούνη, ευχαριστώντας τον για την παράδοση κομματικών υλικών από την περίοδο του αντιδικτατορικού αγώνα στο αρχείο του κόμματος. Ο ίδιος, αφού έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό αναφερόμενος στη δράση των Κομματικών Οργανώσεων εκείνη την περίοδο, παρέδωσε στην Κ.Ν.Ε. μια ελληνική σημαία, ενθύμιο από συνάντηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών.

 

Καλαϊδόπουλος