XanTheater

  • ...ναι, αλλά φτιάχνουν δρόμους!
  • Για την τρομερή ποιότητα της ασφάλτου που στρώθηκε στην 28ης Οκτωβρίου, θα τα πούμε μετά τα πρωτοβρόχια...
  • Μόνο η πόλη απελευθερώθηκε στις 4 Οκτωβρίου; Η περιοχή του "Flamingo" και κάποιες άλλες; Δεν "εορτάζουν";
  • Δεν βγήκε στις Γιορτές Παλιάς Πόλης το τρενάκι του δήμου Ξάνθης - Διάχυτη η ανησυχία για την υγεία του...
  • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
  • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Νίκος

Το Τομεακό Συμβούλιο Ξάνθης της Κ.Ν.Ε. χαιρετίζει τους εκατοντάδες φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής που συμμετείχαν στις εκλογές του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης, αναδεικνύοντας σε πρώτη δύναμη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (Π.Κ.Σ.) ακόμα πιο διακριτά από πέρυσι.

Το γεγονός ότι η ανάδειξη αυτή ήρθε μια εβδομάδα μετά την αυτοδυναμία της Πανσπουδαστικής και στις εκλογές του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης (και εκεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά), δείχνει ότι υπάρχει σημαντικό κομμάτι των φοιτητών που εμπιστεύονται την Π.Κ.Σ., την αγωνιστική στάση της όλη τη χρονιά, που έβαλε μπροστά τις ανάγκες των φοιτητών και πάλεψε σταθερά για να δυναμώσει ο σύλλογος. Το ίδιο δείχνουν και τα πανελλαδικά αποτελέσματα, όπου η Πανσπουδαστική Κ.Σ. αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη στα Α.Ε.Ι. με αύξηση κατά 2.398 ψήφους σε σχέση με το 2018 και συνολικό ποσοστό 23,29%. Αντίστοιχα με υψηλά ποσοστά στα Τ.Ε.Ι.

Πολυτεχνείο A.E.I. Δ.Π.Θ.

 

2019

2018

Διαφορά

ΨΗΦΙΣΑΝ

559

- %

651

- %

-92

0.00%

ΕΓΚΥΡΑ

526

- %

617

- %

-91

0.00%

ΑΚΥΡΑ

33

- %

34

- %

-1

0.00%

ΛΕΥΚΑ

28

5.32%

22

3.57%

6

1.75%

Π.Κ.Σ.

202

38.40%

201

32.58%

1

5.82%

Δ.Α.Π.*

0

0.00%

0

0.00%

-

-%

Π.Α.Σ.Π.

61

11.60%

176

28.53%

-115

-16.93%

Ε.Α.Α.Κ.

80

15.21%

76

12.32%

4

2.89%

ΜΠΛΟΚΟ (ΣΥΡΙΖΑ)

54

10.27%

46

7.46%

8

2.81%

AΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

101

19.20%

96

15.56%

5

 

*Δεν συμμετέχει στον σύλλογο και δεν πραγματοποίησε εκλογές στους τμηματικούς συλλόγους.

Αυτοί οι σύλλογοι είναι που πρέπει να μπουν και θα μπουν μπροστά το επόμενο διάστημα για να αλλάξει η κατάσταση στο φοιτητικό κίνημα, για την αγωνιστική του ανασυγκρότηση σε ρήξη με τη διάλυση και τον εκφυλισμό, σε σύγκρουση με τη γραμμή της υποταγής του φοιτητικού κινήματος στην πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. – κεφαλαίου. Σε αυτή την υπόθεση “κατέθεσαν” την ψήφο τους οι εκατοντάδες φοιτητές που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. και στην Ξάνθη, οι χιλιάδες φοιτητές σε όλη την Ελλάδα. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό να ανταποκριθούμε σε αυτό το καθήκον σε αυτούς τους συλλόγους.

Δεν κλείνουμε τα μάτια στην αποχή που καταγράφεται. Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα στους φοιτητές που απείχαν, γιατί η συντριπτική τους πλειοψηφία έχει συμφέρον από την κοινή δράση με το Κ.Κ.Ε. και την Κ.Ν.Ε. Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την άσχημη κατάσταση στους συλλόγους και στα ίδια τα ιδρύματα, να συγκρουστούμε με τον συμβιβασμό και την αδράνεια που όσο διαιωνίζονται τόσο διευκολύνεται το έργο όσων “μαυρίζουν” τη ζωή της νεολαίας. Δεν χάνουμε χρόνο. Μπαίνουμε μπροστά για την οργάνωση της πάλης, για την ανασύνταξη του φοιτητικού κινήματος για τους κρίσιμους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει. Μέσα στους φοιτητές δυναμώνει ένα ριζοσπαστικό ρεύμα, κάτι που πρέπει να επιστεγαστεί στις εκλογικές μάχες του επόμενου διαστήματος με την ισχυροποίηση του Κ.Κ.Ε. παντού. Όσοι στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κ.Σ., αλλά και πολλοί ακόμα που προβληματίζονται και αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον τους, έχουν μεγάλη ευκαιρία: Μπορούν να δώσουν απάντηση σε κεφάλαιο και Ε.Ε., στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που την υπηρετούν και έχουν γράψει το σενάριο για τη νέα γενιά, στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια του Κ.Κ.Ε. στις ευρωεκλογές και της "Λαϊκής Συσπείρωσης» στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.