XanTheater

 • Είναι μακράν η πιο κακοφωτισμένη πόλη
 • Έσπευσαν να γράψουν οι... γνωστοί (αργυρώνητοι και τζαμπατζήδες), αλλά η πραγματικότητα τους χαστουκίζει
 • Την ημέρα και ώρα των συγκεντρώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου θεώρησε καταλληλότερη για να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης!... Τελικά τα "μάζεψε" ή το "μάζεψαν" κάποιοι
 • Κουράγιο παιδιά
 • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
 • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Κάλεσμα διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας το απόγευμα (19.00) της Πέμπτης 4 Απριλίου με σύνθημα "Συνδικάτα εργατών – Όχι των εργοδοτών" απευθύνει το ΠΑΜε Ξάνθης, κοινοποιώντας τα ακόλουθα (παρατίθενται αυτούσια):

Ρόδος 2019: Σωματεία εργατών όχι των εργοδοτών! https://www.youtube.com/watch?v=hWzC4ZwNLuA

Την Πέμπτη 4 Απρίλη σε ένα χλιδάτο πεντάστερο ξενοδοχείο, εφάμιλλο αυτού στην Καλαμάτα που ήταν προγραμματισμένο πριν ένα μήνα το συνέδριο, προγραμματίζει στα κλεφτά η ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Ομάδα Βασιλόπουλου, ΣΥΡΙΖΑ) να πραγματοποιήσει το 37ο Συνέδριο.

Μπροστά στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών των συνδικάτων πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων στα οποία πλειοψηφούν οι δυνάμεις που είναι στην ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι απίστευτα αυτά που συμβαίνουν. Βρωμίζουν τα συνδικάτα, τη συλλογική πάλη, που έχει ανάγκη η εργατική τάξη για να οργανώσει την πάλη της απέναντι στην επίθεση που δέχεται από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της.

Πρόκειται για ένα μηχανισμό που μπολιάζει και προωθεί τη στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου, της εργοδοσίας, των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεών τους μέσα στο εργατικό κίνημα, αλλοτριώνοντας το. Μπροστά στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, αυτή η αλλοτρίωση εκδηλώνεται με τον πιο ωμό και εξόφθαλμο τρόπο, με την απευθείας «είσοδο» της εργοδοσίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο.

Στελέχη της εργοδοσίας, ακόμα και οι ίδιοι οι εργοδότες, ψηφίζουν και εκλέγονται ως αντιπρόσωποι, στα όργανα διοίκησης πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, φτάνοντας μέχρι και στη ΓΣΕΕ. Η λίστα των εργοδοτών μέσα στα εργατικά σωματεία περιλαμβάνει Προέδρους και Διευθύνοντες Συμβούλους Εταιρειών, Αντιπροέδρους ΔΣ Τραπεζών, Ιδιοκτήτες Πούλμαν και Ασφαλιστικών Εταιρειών, δεκάδες στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, Προέδρους Επιμελητηρίων. Οι εργοδότες έχουν τις δικές τους ενώσεις. Να προβληματιστεί ο κάθε εργαζόμενος, το κάθε συνδικάτο. Δέχεται να είναι στα σωματεία και να κάνουν κουμάντο οι εργοδότες; Όπως αυτή του mymarket που διατάζει να χαμογελάμε για 300 ευρώ.

Ορισμένα μόνο δείγματα του «συνδικαλισμού» που προωθεί η ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ-ΜΕΤΑ, ομάδα Βασιλόπουλου).

 • Στον ΠΑΣΕΝΤ (Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό) ψήφισαν ως εργαζόμενοι δεκάδες διευθυντικά στελέχη ναυτιλιακών ομίλων, ανάμεσά τους ο διευθυντής μάρκετινγκ της AtticaGroup, μητρικής εταιρείας της Hellenic Seaways γιος του πρόεδρου της εργοδοτικής ένωσης εφοπλιστών του συνδέσμου επιχειρήσεων επιβατηγού ναυτιλίας, καθώς και της δεύτερης μεγαλύτερης παγκοσμίως διαχειρίστριας εταιρείας πλοίων μεταφοράς κοντέινερ  «ΜSC».
 • Μέλος των ΔΣ των εταιρειών τόσο της «Attica Group» όσο και της Helleinic seaways».
 • "Επίσης ψήφισαν 14 διευθυντικά στελέχη των παραπάνω επιχειρηματικών ομίλων, από Εμπορικούς διευθυντές, διευθυντές οικονομικών κλπ.
 • Ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς είναι πρόεδρος της Εταιρείας «Αναπτυξιακή Κιλκίς ΑΕ».
 • Ο πρόεδρος της ΟΙΥΕ και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΓΣΕΕ Καραγεωργόπουλος, είναι Διευθύνων Σύμβουλος ΑΕ.
 • Ο πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας είναι αντιπρόεδρος και ταμίας αντίστοιχα του ΔΣ της Τράπεζας Ηπείρου.
 • Ο Γ. Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου είναι ιδιοκτήτης Πούλμαν.

Επίσης παρουσιάζουν μια πλασματική, ψεύτικη εικόνα, με τεράστια αύξηση του βαθμού οργάνωσης των εργαζομένων και μαζικοποίηση Σωματείων σε περιοχές ιδιαίτερα χτυπημένες από την κρίση, όπως σε Βέροια, Κοζάνη, Πάτρα, Βόλο, Διδυμότειχο, Ναύπλιο, Έδεσσα, Έβρο, Κατερίνη, Εύβοια και κλάδους όπως Εμπόριο, Ναυτιλιακά, Τράπεζες, Μεταφορές... Τους αντιπροσώπους αυτούς μοιράζονται οι συνδικαλιστικές δυνάμεις των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ομάδα Βασιλόπουλου), που αποτελούν και την ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Πρόκειται, δηλαδή, για εικόνα κατασκευασμένη στα γραφεία μεγάλων επιχειρήσεων (ναυτιλιακών, εμπορίου κ.ά.) με τη συνδρομή μεγαλοδικηγορικών γραφείων, υπουργείων και κρατικών υπηρεσιών και τη στήριξη από τα δικαστήρια. Ξεπερνά κάθε προηγούμενο των τελευταίων 30 ετών!

Σε σωματεία χωρίς δράση, χωρίς συλλογικές διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις, χωρίς παρουσία, χωρίς καν τυπική λειτουργία των Διοικητικών Συμβουλίων, όταν μάλιστα ο κλάδος τους «καίγεται» από τα προβλήματα των εργαζομένων, από το πουθενά εμφανίζονται μέσα σε λίγες ώρες χιλιάδες εργαζόμενοι να «συμμετέχουν» στις αρχαιρεσίες, να ψηφίζουν για ΔΣ και αντιπροσώπους, για δευτεροβάθμια όργανα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα και μάλιστα όταν οι περισσότεροι από αυτούς δεν γνωρίζουν ούτε τα μέλη της διοίκησης, ούτε καν τη διεύθυνση του σωματείου τους!

Τέτοιες περιπτώσεις είναι, για παράδειγμα, αρκετά σωματεία στο Εμπόριο, με πρώτα τα σωματεία των σούπερ μάρκετ. Σε δύο μόνο από αυτά, στο σωματείο εργαζομένων στον «Σκλαβενίτη» και στο «κλαδικό» των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ έχουμε αύξηση σε 4.537 ψηφίσαντες από 2.840 και 6.236 από 5.151, αντίστοιχα! Στο σωματείο εργαζομένων στα ξενοδοχεία του Ανδρεάδη - επίτιμου προέδρου του ΣΕΤΕ - στη Χαλκιδική, που ιδρύθηκε σε μια νύχτα με παρέμβαση της εργοδοσίας, ψήφισαν 1.850! Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος...

Μάλιστα, σε πολλά από αυτά τα σωματεία οι διοικήσεις τους είναι τα ίδια τα στελέχη της εργοδοσίας. Σε άλλα οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι είναι οι ίδιοι εργοδότες, όπως η πιο γραφική πλέον φιγούρα του γνωστού Καραγεωργόπουλου, που τον έχουν και τον καμαρώνουν ως υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της ΓΣΕΕ. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα χαρτιά τους τα φτιάχνουν οι νομικοί των ίδιων των επιχειρήσεων ή φτιάχνουν άλλα, όπως τους βολεύουν. Πρόκειται για μηχανισμούς που αναπαράγονται με τη στήριξη της εργοδοσίας, χωρίς πλέον να τηρούνται ούτε τα προσχήματα.

Και στην Ξάνθη δίνουμε μαζική απάντηση σε αυτήν την συνδικαλιστική μαφία.

Οι άνθρωποι της εργοδοσίας και του κράτους της, που υπονομεύουν τα εργατικά συμφέροντα, πρέπει να πεταχτούν από το σβέρκο της εργατικής τάξης, σε όλες τις συνδικαλιστικές βαθμίδες. Είναι ζήτημα «ζωής και θανάτου» για το εργατικό κίνημα.

Σε αυτό το μετερίζι καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να συσπειρωθούν.

20 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΜΕ στις 3 Απρίλη του 1999 καλούμε κάθε σωματείο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο να συγκρίνει τα 20 χρόνια του ΠΑΜΕ με τη στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ. Να ξεπεραστούν επιφυλάξεις και να ενωθούμε στο μεγάλο μετερίζι του ταξικού αγώνα που με κόπο χτίσαμε. Να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων, να γίνουν βήματα στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να μαζικοποιηθούν τα σωματεία, να φτιαχτούν νέα, να βελτιωθεί η λειτουργία των Διοικητικών Συμβουλίων. Να χτιστεί τείχος απέναντι στην ασυδοσία της εργοδοσίας και να περάσουμε στην αντεπίθεση, με μαζικούς αγώνες, με ανέβασμα των μορφών πάλης, με απεργιακούς αγώνες που θα παραλύουν την παραγωγή και θα αναγκάζουν την εργοδοσία σε υποχώρηση. Τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί. Έχουμε πείρα από αγώνες και κατακτήσεις. Να εκδιωχθεί η εργοδοσία μέσα από τα συνδικάτα, να συγκρουστούμε με τη λογική του σωματείου-επιχείρηση. Το ΠΑΜΕ ως μέτωπο ταξικών συνδικάτων συμβάλλει στην άνοδο της ταξικής πάλης, για να πάρει αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά ώστε η εργατική τάξη να διεκδικήσει να γίνει η ίδια ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.

Καλούμε ιδιαίτερα τους νέους εργαζόμενους που μπήκαν στην παραγωγή σε συνθήκες κρίσης, χωρίς δικαιώματα, να έρθουν σε επαφή με την ιστορία του εργατικού κινήματος, να μην αποδεχτούν να ζουν με ψίχουλα, να οργανωθούν και να παλέψουν για τη ζωή που τους αξίζει.

20 χρόνια μετά

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΑΞΙΚΑ

για ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΜΕΝΟ από την ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ και το ΚΡΑΤΟΣ

για ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ του ΑΓΩΝΑ

για την ΚΑΛΥΨΗ των ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

Link με παρεμβάσεις για το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ

https://pamehellas.gr/synenteyxi-typoy-omospondion-kai-ergatikon-kentron-oi-antiprosopoi-ton-opoion-symmeteichan-sto-37o-synedrio-tis-gsee

https://pamehellas.gr/oi-omilies-sto-syllalitirio-exo-apo-ta-grafeia-tis-gsee-video

https://pamehellas.gr/synenteyxi-typoy-omospondion-kai-ergatikon-kentron-gia-to-synedrio-tis-gsee