XanTheater

  • Απέραντος σκουπιδότοπος είσοδοι πολυκατοικιών, καταστήματα και δρόμοι, από εκείνους που θέλουν να... νοικοκυρέψουν την πόλη
  • Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι εκδηλώσεις με τίτλο "Σκίζομαι για την πόλη μου", στο πλαίσιο του πανελλαδικού προγράμματος "Εκλογές είναι, θα περάσουν"
  • Ένα εξαίσιο κείμενο ξανθιώτισσας προς υποψήφιους των δημοτικών εκλογών
  • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
  • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Νίκος

Από την Ξάνθη και παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη ξεκίνησαν την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου οι ενημερωτικές συναντήσεις του υπουργείου για τις νέες δράσεις «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» και «Εργαλειοθήκη επιχειρηματικότητας: εμπόριο - εστίαση - ιδιωτική εκπαίδευση» που απευθύνονται σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις.

Κατά τον χαιρετισμό του ο υφυπουργός επεσήμανε τη "μεγάλη προσπάθεια που γίνεται μέσα από τις δύο δράσεις για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν τον κορμό της ελληνικής οικονομίας". Παράλληλα αναφέρθηκε συνολικά στα "δεκάδες χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει ενεργοποιήσει η κυβέρνηση για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και την κινητοποίηση επενδύσεων, καθώς και στις αυξήσεις στον προϋπολογισμό της δημόσιας δαπάνης σε μια σειρά από δράσεις που είχαν μεγάλο ενδιαφέρον, όπως η αύξηση κατά διακόσια εκατομμύρια ευρώ για την ίδρυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων".

Παράλληλα, περιέγραψε το "ευνοϊκό οικονομικό και πολιτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στη χώρα" και την "πρωτιά στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων", τον ηγετικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η χώρα και ειδικά η περιοχή της Α.Μ.-Θ. στην ευρύτερη Βαλκανική, ενώ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός σε "παρωχημένες αντιλήψεις που διαπιστώνει να επιβιώνουν σε ένα μέρος του πολιτικού συστήματος και οι οποίες οδήγησαν σε αποτυχημένες πολιτικές που βύθισαν στην ύφεση την περιοχή για χρόνια και κατέστρεψαν τον παραγωγικό της ιστό".

Τέλος, ανέφερε ότι "η χώρα διαθέτει πλέον μια συνολική αναπτυξιακή στρατηγική που συνδιαμορφώθηκε με τις τοπικές κοινωνίες και τους παραγωγικούς φορείς μέσα από τα αναπτυξιακά συνέδρια και συνιστά ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο που βασίζεται σε υγιείς βάσεις, σε αντίθεση με το παρελθόν, όταν η χώρα κινείτο «στον αυτόματο πιλότο»" όπως σημείωσε.

Τα στελέχη της ειδικής γραμματείας του επιχειρησιακού προγράμματος παρουσίασαν τις δύο νέες δράσεις σε επιχειρηματίες, συμβούλους, μελετητικά γραφεία και πολίτες, ενώ απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις και τεχνικές παρατηρήσεις του προγράμματος.

Ενισχύσεις από το ΕΠΑνΕΚ για την περιοχή της Α.Μ.-Θ.

Από το συγκεκριμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα μέσω των ανοικτών και επικείμενων δράσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, έχουν ενισχυθεί στην Α.Μ.-Θ. στη δράση «Επιχειρούμε έξω» 35 έργα με συνολική επιχορήγηση 1,58 εκατομμύρια ευρώ και στη δράση «Ποιοτικός εκσυγχρονισμός» δέκα έργα με προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 1,54 εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά, από όλες τις έως σήμερα υλοποιούμενες δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας μέσω του ΕΠΑνΕΚ, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης έχουν ενταχθεί 679 επιχειρηματικά σχέδια με προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 32,6 εκατομμύρια ευρώ και συνολικό επιχορηγούμενο προϋπολογισμό 59,8 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, μέσω της δράσης «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» στην τρέχουσα περίοδο και μέχρι σήμερα, οι υπαγωγές στο σύνολο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ανέρχονται σε 2.694 νοικοκυριά, ύψους περίπου 31,9 εκατομμυρίων ευρώ δημόσιας δαπάνης από το ΕΠΑνΕΚ.

Ενημερωτική εκδήλωση για την ενίσχυση επιχειρήσεων μέσω του "InterReg"

Το πρωί της Τετάρτης, ο υφυπουργός παρέστη στην εκδήλωση ενημέρωσης της διαχειριστικής αρχής του προγράμματος "InterReg Eλλάδα-Βουλγαρία" ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων της διασυνοριακής περιοχής, για πρώτη φορά στο πλαίσιο ων προγραμμάτων εδαφικής συνεργασίας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με επιτυχία στο ξενοδοχείο "Grecotel- Αστήρ", με τη συμμετοχή φορέων και επιχειρηματιών από την ευρύτερη περιοχή.