XanTheater

  • Η ρήση "δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται" βρήκε εφαρμογή (και) στον ΣυΡιζΑ Ξάνθης
  • Το καλό είναι ότι μετά τις εκλογές θα εξαφανιστούν από τα γραμματοκιβώτια, όπως πριν από λίγο καιρό χάθηκαν και οι επίδοξοι δήμαρχοι και σύμβουλοι...
  • Νέες μέρες δόξας για ηλεκτρονικά -και όχι μόνο- γραμματοκιβώτια που λαμβάνουν καθημερινά πλέον την αγάπη άγνωστων μέχρι χθες θαυμαστών τους...
  • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
  • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Νίκος

Την Κυριακή 10 Φλεβάρη, αγωνιστές και αγωνίστριες της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και της ειρήνης, συγκεντρωνόμαστε στις δύο πλευρές των συνόρων Ελλάδας-Τουρκίας στους Κήπους του Έβρου στις 13.00 (αναχώρηση από Ξάνθη με πούλμαν: πλατεία Ελευθερίας, 10.00 - τηλ. επικοινωνίας: 6983 631407 (Τζεμαλή Μηλιαζήμ).

Θα χαιρετήσουν οι Γιώργος Τσιάκαλος (πανεπιστημιακός), Πέτρος Κωνσταντίνου (συντονιστής Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.), Γιάννης Κούτρας (γιατρός, μέλος διοικητικού συμβουλίου Ε.Ν.Ι.Θ.), Γιώργος Μποτσίδης (μέλος διοικητικού συμβουλίου Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης), Τζεμαλή Μηλιαζήμ (εκπαιδευτικός-Ξάνθη).

  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες σε Ελλάδα και Τουρκία
  • Όχι στον φράκτη του Έβρου, ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες
  • Όχι στις παράνομες επαναπροωθήσεις στον Έβρο
  • Όχι άλλοι νεκροί στο βωμό των συμφωνιών Ε.Ε.-Τουρκίας-Λιβύης
  • Αιγαίο της ειρήνης και της αλληλεγγύης των λαών Ελλάδας Τουρκίας.

Υψώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε να μπει τέλος στο συνεχιζόμενο φόρο αίματος που πληρώνουν στο βωμό των κλειστών συνόρων και των συμφωνιών Ε.Ε.-Τουρκίας-Λιβύης οι πρόσφυγες στο Αιγαίο, τον Έβρο, την Μεσόγειο. Σχεδόν τρεις χιλιάδες πρόσφυγες, γυναίκες και μικροί Αϊλάν πνίγηκαν στα παγωμένα νερά στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από το θάνατο στις βομβαρδισμένες και ρημαγμένες χώρες που άφησαν πίσω τους φεύγοντας καταδιωκόμενοι.

Και όμως, αντί ανθρώπινης υποδοχής και σεβασμού στο δικαίωμα στο άσυλο, μετράμε εκατοντάδες θύματα, εγκλωβισμένους ανθρώπους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, αποκλεισμένους σε νησιά. Ακόμη πιο προκλητικά, μετράμε βασανισμένους και βίαια διωγμένους από την ελληνική αστυνομία με μεθόδους που έχουν καταγγείλει ξανά και ξανά τα Μ.Μ.Ε. και οργανώσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων, πλήρως παράνομες. Συγκεκριμένα, πρόσφυγες επιστρέφονται πίσω στην Τουρκία αφού έχουν υποστεί βασανισμούς και ξυλοδαρμούς από μηχανισμό που λειτουργεί ως παρακράτος, εμποδίζοντας την υποβολή αίτησης ασύλου.

Απαιτούμε την κατάργηση των συμφωνιών Ε.Ε.-Τουρκίας-Λιβύης, να πέσει ο συρματοφόρος φράχτης στον Έβρο, να υπάρξει ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων στα σύνορα και να διασφαλιστεί το δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου με το σταμάτημα κάθε παράνομης διαδικασίας απέλασης.

Η Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. εντάσσει αυτή την εκδήλωση στην προετοιμασία των μεγάλων συλλαλητηρίων που θα γίνουν στις 16 Μάρτη σε δεκάδες χώρες σε όλο τον πλανήτη και στις Ελλάδα σε οκτώ πόλεις: Αθήνα (15.00 Ομόνοια), Θεσσαλονίκη (12.00 άγαλμα Βενιζέλου), Χανιά (12.00 πλατεία Αγοράς), Ξάνθη (16.00 κεντρική πλατεία), Γιάννενα (12.00 Περιφέρεια), Βόλος (13.00 Άγιος Νικόλαος), Πάτρα (12.00 πλατεία Γεωργίου), Ηράκλειο (12.00 Λιοντάρια).

 

Καλαϊδόπουλος
Vatzip