XanTheater

  • Όλα καλά, όλα ανθηρά στην Ξάνθη... εκτός από την τιμή της βενζίνης
  • "Φίδι στα καμαρίνια του ανοιχτού δημοτικού θεάτρου Ξάνθης" λέει είδηση της 1ης Αυγούστου. Πού είναι το περίεργο;
  • Το... καλοκαιράκι φέρνει συνεχείς αναβολές συνεδριάσεων δημοτικών οργάνων σε δήμους της Π.Ε. Ξάνθης
  • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
  • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Νίκος

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στην Ξάνθη -όπως και σε άλλες πόλεις- έβρεξε καταρρακτωδώς για αρκετή ώρα. Το αποτέλεσμα ήταν οι φοιτητές του τμήματος της Αρχιτεκτονικής του Δ.Π.Θ. να βρουν τη σχολή τους πλημμυρισμένη για άλλη μια φορά, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια όταν… βρέχει.

Το συγκεκριμένο γεγονός προστίθεται σε μια σειρά προβλήματα που οι φοιτητές της Ξάνθης έχουν αντιμετωπίσει από την αρχή και της φετινής χρονιάς, όπως ήταν το πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών στις Φοιτητικές Εστίες (όπου οι αιτήσεις ήταν πολύ περισσότερες απ’ τα διαθέσιμα δωμάτια), οι συνθήκες διαβίωσης στις εστίες σχετικά με τη συντήρηση των κτιρίων, αλλά και συχνές βλάβες που προκύπτουν (έλλειψη ζεστού νερού, έλλειψη καλοριφέρ κ.α.), η κατάσταση που επικρατεί στη λέσχη των εστιών όπου τέσσερις εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους μετά τα Χριστούγεννα και το μέλλον είναι αβέβαιο κ.α.

Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση!

Το πρόβλημα αυτό μπορεί να εμφανίζεται μέσα στη συγκεκριμένη σχολή αλλά δεν ξεκινάει απ’ αυτήν. Η παιδεία όπως και η υγεία του λαού μας, συνολικά οι κοινωνικές παροχές, θεωρούνται κόστος και για τη σημερινή αλλά και για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες έχουν κοινό παρονομαστή στη πολιτική τους την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Άλλωστε δεν πάει πολύς καιρός από την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019, ο οποίος διατηρεί σε πολύ χαμηλό επίπεδο τα χρήματα που προορίζονται για την παιδεία (τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί κατά 65%), αυξάνει κατά ένα δισ. τους φόρους για τον λαό, μειώνει τα χρήματα που προορίζονται για κοινωνικές παροχές και την ίδια στιγμή μειώνει τη φορολογία για τους μεγαλοβιομήχανους από 29% σε 28% (κάθε χρόνο θα μειώνεται κατά μια ποσοστιαία μονάδα) και επιδοτεί με κρατικό χρήμα το μερίδιο των ασφαλιστικών εισφορών που θα έπρεπε να καλύπτουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής που θεωρεί κόστος τις ανάγκες του λαού -κατά συνέπεια και των φοιτητών- είναι και το γεγονός ότι ενώ ζούμε το 2019 και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για υψηλού επιπέδου σίτιση, στέγαση και υποδομές στις σχολές, εμείς βιώνουμε αυτή την κατάσταση. Αυτή είναι η «κανονικότητα» που θέλουν να μας πλασάρουν η κυβέρνηση ΣυΡιζΑ και τα παπαγαλάκια της. Δυστυχώς όμως τα γεγονότα είναι πεισματάρικα!

Η νεολαία δεν συμβιβάζεται με αυτή την «κανονικότητα»!

Η ανέγερση νέου κτηρίου Αρχιτεκτονικής αποτελεί εδώ και χρόνια πάγιο αίτημα του Φοιτητικού Συλλόγου και παρά τις αμέτρητες δεσμεύσεις και υποσχέσεις η κατάσταση παραμένει ως έχει! Το συγκεκριμένο γεγονός αλλά και συνολικότερα η ζωή της νεολαίας που παλεύει καθημερινά για να τα βγάλει πέρα, πρέπει και μπορεί να αποτελέσει κριτήριο αγώνα και διεκδίκησης των φοιτητών καθώς και ψήφου στις επερχόμενες εκλογές, είτε αυτές αφορούν στις ευρωεκλογές, στις τοπικές-περιφερειακές, στις εθνικές εκλογές όποτε γίνουν. Να μη δώσει νομιμοποίηση με τη ψήφο της ούτε στον ΣυΡιζΑ αλλά ούτε και στη Ν.Δ. να συνεχίσουν την αντιλαϊκή τους πολιτική. Να κάνει η νεολαία τη διαφορά, ενισχύοντας και στις κάλπες και στους αγώνες το Κ.Κ.Ε. που ποτέ δεν κορόιδεψε τον λαό και πάντοτε σταθερά βρισκόταν στη πρώτη γραμμή του αγώνα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα η κυβέρνηση αλλά και η διοίκηση του Δ.Π.Θ. να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα να λυθεί οριστικά το κτηριακό πρόβλημα του τμήματος της Αρχιτεκτονικής, πράγμα που θα γίνει μόνο με την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης για ανέγερση νέου κτιρίου. Ως τότε να γίνουν τα απαραίτητα έργα συντήρησης προκειμένου να μην επαναληφθεί τέτοιο απαράδεκτο φαινόμενο!

Τομεακή Οργάνωση Ξάνθης της Κ.Ν.Ε.

 

Καλαϊδόπουλος