Πολιτική

Παραθέτουμε ψήφισμα του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, που καταγγέλλει τη συμφωνία Ελλάδας-Η.Π.Α. για τις στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα και καλεί στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη την ημέρα ψήφισης της συμφωνίας:

Περισσότερα...

Ο περιορισμός των διαδηλώσεων αποτελεί τον σταθερό και διαχρονικό "πόθο" των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων. Πηγαίνει χέρι-χέρι και σε ευθεία γραμμή με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, την επίθεση σε όσα εργατικά-ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει.

Περισσότερα...

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που στοίχισε τη ζωή σε ένα νέο άνθρωπο, πατέρα τριών παιδιών. Ο 23χρονος Αντώνης, εργάτης στα έργα κατασκευής του νέου κάθετου οδικού άξονα Ξάνθης – Εχίνου - ελληνοβουλγαρικών συνόρων, βρήκε τραγικό θάνατο το Σάββατο 11 Γενάρη όταν έπεσε μέσα στο σπαστήρα που λειτουργούσε στο εργοτάξιο της εταιρίας «Εγνατία Οδός Α.Ε.».

Περισσότερα...

Η εργατική τάξη του νομού μας θρηνεί ακόμη έναν εργάτη νεκρό στο βωμό του κέρδους της μεγαλοεργοδοσίας. Μετά τον νεκρό στην ΕλΒιΖ πριν περίπου δύο χρόνια, αυτή τη φορά νεκρός έπεσε κι άλλος συνάδελφος στο εργοτάξιο της εταιρίας "Άκτωρ" στον υπό κατασκευή οδικό άξονα Ξάνθης – Εχίνου – ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

Περισσότερα...

Η Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. Ξάνθης καταγγέλλει την ακύρωση ενοικίασης επαγγελματικού χώρου σε τρανς γυναίκα λόγω ταυτότητας φύλου. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της ίδιας, «όλα είχαν συμφωνηθεί με την ιδιοκτήτρια και σκόπευε να πάει στη Δ.Ε.Η. για να αλλάξει το όνομα στον λογαριασμό του ρεύματος, όταν ο γιος της ιδιοκτήτριας που ασχολείται με την εκκλησία, μόλις την αντίκρισε πίεσε τη μητέρα του να ακυρώσει τη συμφωνία».

Περισσότερα...

Καλαϊδόπουλος
zolotas