XanTheater

  • Απέραντος σκουπιδότοπος είσοδοι πολυκατοικιών, καταστήματα και δρόμοι, από εκείνους που θέλουν να... νοικοκυρέψουν την πόλη
  • Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι εκδηλώσεις με τίτλο "Σκίζομαι για την πόλη μου", στο πλαίσιο του πανελλαδικού προγράμματος "Εκλογές είναι, θα περάσουν"
  • Ένα εξαίσιο κείμενο ξανθιώτισσας προς υποψήφιους των δημοτικών εκλογών
  • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
  • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Νίκος

Σε ένα νέο χώρο στο κέντρο της Ξάνθης συνεχίζεται η προσπάθεια του προγράμματος «Ένταξη κι εκπαίδευση μουσουλμανοπαίδων» για την ενίσχυση της ελληνομάθειας, την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής και την κοινωνική ένταξη των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας.

Το Κέντρο Στήριξης του Προγράμματος (ΚεΣΠΕΜ) στην οδό Χατζησταύρου 4 κοντά στη δημοτική αγορά, προσφέρει καθημερινά μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε έναν πλήρως εξοπλισμένο χώρο με κατάλληλα διαμορφωμένες αίθουσες διδασκαλίας, υπολογιστών, ανάγνωσης, δανειστικής βιβλιοθήκης και διοικητικής υποστήριξης. Τα μαθήματα ποικίλουν ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης και τις ιδιαίτερες ανάγκες των μαθητών. Στους διακόσιους μαθητές/τριες του δημοτικού που ήδη συμμετέχουν, προσφέρονται μαθήματα ελληνικής γλώσσας και μαθηματικών, ενώ για τους 130 μαθητές/τριες του γυμνασίου και του λυκείου οργανώθηκαν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για τη νέα ελληνική γλώσσα, την ιστορία, τα αρχαία ελληνικά, τα μαθηματικά και τη φυσική. Ενδιαφέρον υπήρξε και από γυναίκες της μειονότητας για τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας, με αποτέλεσμα να λειτουργούν ήδη δύο τμήματα είκοσι ενηλίκων στην Ξάνθη και στο Ορφανό.

Στον ίδιο χώρο κάθε Κυριακή, τα Δημιουργικά Εργαστήρια Νέων λειτουργούν ένα διαφορετικό στέκι για εφήβους. Μικρογραφία της κοινωνικής ζωής των νέων, το "Στέκι" έχει ως φιλοδοξία να γίνει το εφαλτήριο για συζητήσεις και αναστοχασμό πάνω στα ζητήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα των νέων και τις επιλογές τους.

Παράλληλα με τις δράσεις στο ΚεΣΠΕΜ, συνεχίζεται η συνεργασία με τα μειονοτικά σχολεία Κύρνου και 1ο Κιμμερίων, όπου κάθε Σάββατο γίνονται μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε παιδιά δημοτικού. Τα «καγκουρό του βουνού», όπως έχει καθιερωθεί να αποκαλούνται από τους ίδιους τους μαθητές οι κινητές μονάδες του προγράμματος, συνεχίζουν τις διαδρομές τους στις απομακρυσμένες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και συναντούν κάθε βδομάδα συνολικά 110 μαθητές/τριες του δημοτικού στα χωριά Κεντητή, Κοτύλη, Ηλιόπετρα, Ορφανό, Κρεμαστή, Δέκαρχο, Παλαιό Εράσμιο, Μελίβοια, Δημάριο, Μάνταινα και Γοργόνα.

Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά από τις 10.00 ως τις 20.00 στο ΚεΣΠΕΜ Ξάνθης, Χατζησταύρου 4, τηλέφωνο 25415 50299, e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..