XanTheater

  • Μόνο η πόλη απελευθερώθηκε στις 4 Οκτωβρίου; Η περιοχή του "Flamingo" και κάποιες άλλες; Δεν "εορτάζουν";
  • Δεν βγήκε στις Γιορτές Παλιάς Πόλης το τρενάκι του δήμου Ξάνθης - Διάχυτη η ανησυχία για την υγεία του...
  • "Και τώρα τι θα γενούμε χωρίς βαρβάρους; Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις"
  • Φαινόμενα αισχροκέρδειας; Α, μπα...
  • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
  • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Νίκος

Την εκ νέου φυλάκιση (δείτε εδώ) της πρώην αναλύτριας του στρατού των Η.Π.Α. Τσέλσι Μάνινγκ "για ασέβεια προς το δικαστήρια και παρακώλυση της δικαιοσύνης" διέταξε Αμερικανός ομοσπονδιακός δικαστής, καθώς η πρώτη αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σώματος ενόρκων για τον ιδρυτή του ιστοτόπου "WikiLeaks" Julian Assange (εδώ).

Ο δικαστής Άντονι Τρένγκα διέταξε ακόμη να της επιβληθεί έπειτα από τριάντα ημέρες πρόστιμο ύψους πεντακοσίων δολαρίων ημερησίως, στην περίπτωση που συνεχίσει να αρνείται να συμμορφωθεί προς την κλήτευσή της. Το πρόστιμο θα αυξηθεί στα χίλια δολάρια την ημέρα αν συνεχίζει να αρνείται να καταθέσει έπειτα από εξήντα ημέρες, δήλωσαν ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και ένας εκπρόσωπος υπεράσπισής της.

Η Μάνινγκ μετήχθη αμέσως σε φυλακή στην Αλεξάντρια, στη Βιρτζίνια.

Η πρώην αναλύτρια του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ, εξέτισε ήδη επταετή κάθειρξη που της επέβαλε στρατοδικείο για «κατασκοπεία» διότι διαβίβασε το 2010 στον ιστότοπο "WikiLeaks" περισσότερα από 750.000 διαβαθμισμένα διπλωματικά και στρατιωτικά έγγραφα, η αποκάλυψη των οποίων από τον ιστότοπο έφερε τις Η.Π.Α. σε πολύ δύσκολη θέση.

Η Μάνινγκ φυλακίστηκε εκ νέου για ασέβεια προς το δικαστήριο, διότι αρνήθηκε να καταθέσει ενώπιον σώματος ενόρκων που συστάθηκε για να διενεργήσει έρευνα για τον Ασάνζ, καταγγέλλοντας μια διαδικασία που χαρακτηρίζεται από μυστικότητα και κάθε άλλο παρά δημοκρατική.

Σώματα ενόρκων συγκροτούνται συχνά στις ΗΠΑ για να διενεργούν έρευνες για σοβαρές ποινικές υποθέσεις με απόλυτη εμπιστευτικότητα.

Την περασμένη εβδομάδα η Τσέλσι Μάνινγκ αφέθηκε ελεύθερη για έναν λόγο τεχνικής φύσης, καθώς η θητεία του σώματος ενόρκων ολοκληρώθηκε. Ωστόσο συστάθηκε νέο σώμα για να συνεχίσει την έρευνα, την κάλεσε να καταθέσει και πάλι, όμως η Μάνινγκ αρνήθηκε εκ νέου να καταθέσει ενώπιόν του. «Δεν πρόκειται να αποκηρύξω τις αρχές μου, προτιμώ κυριολεκτικά να πεθάνω από πείνα παρά να αλλάξω στάση», είπε στον δικαστή Τρένγκα. Εκείνος απάντησε πως δεν υπάρχει τίποτε το «ατιμωτικό» στο να κάνει κάποιος το καθήκον του ως πολίτης.

Σε βάρος του Ασάνζ έχει ασκηθεί δίωξη για συνωμοσία με τη Μάνινγκ με σκοπό την απόκτηση του κωδικού υπολογιστή του υπουργείου Άμυνας, που διέθετε πρόσβαση σε δίκτυο στο οποίο αποθηκεύονται απόρρητα αρχεία. Η Μάνινγκ καταγγέλλει ότι η δίωξη σε βάρος του Ασάνζ στις Η.Π.Α. εντάσσεται στην εκστρατεία που -όπως λέει- έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εναντίον των δημοσιογράφων.

Ο 47χρονος Τζούλιαν Ασάνζ συνελήφθη την 11η Απριλίου μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου προσέφυγε πριν από επτά χρόνια. Η Ουάσιγκτον ζητά την έκδοσή του.

 

yavuz
Μπουμπούκης
Καλαϊδόπουλος