Την παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας (17 Μαΐου) επέλεξε το κοινοβούλιο της Ταϊβάν για να λάβει την ιστορική απόφαση νομιμοποίησης του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, κάνοντας τη χώρα την πρώτη στην Ασία που αποδέχεται αυτό το ανθρώπινο δικαίωμα.

Εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου στην Ταϊπέι, αναμένοντας το αποτέλεσμα της ιστορικής ψηφοφορίας. Δύο χρόνια μετά από την ιστορική απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας (είχε δώσει διορία στο κοινοβούλιο της χώρας να ψηφίσει τη σχετική νομοθεσία μέσα μέχρι τις 24 Μαΐου 2019, διευκρινίζοντας ότι αν δεν το κάνει, ο γάμος για όλους θα τεθεί αυτόματα σε ισχύ), οι Ταϊβανέζοι βουλευτές ψήφισαν με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ του νομοσχεδίου που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια "να συνάπτουν αποκλειστικές, μόνιμες ενώσεις", καθώς και υπέρ άρθρου που επιτρέπει να ζητούν την εγγραφή αυτών των ενώσεων στο μητρώο γάμων.

Η εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου δήλωσε ότι κάποιοι βουλευτές επιθυμούσαν να αντικατασταθεί στο νομοσχέδιο η λέξη "γάμος" με τη λέξη "ένωση", προκειμένου να καθησυχαστούν οι πιο συντηρητικοί.

 

Καλαϊδόπουλος
zolotas