XanTheater

 • ...ναι, αλλά φτιάχνουν δρόμους!
 • Για την τρομερή ποιότητα της ασφάλτου που στρώθηκε στην 28ης Οκτωβρίου, θα τα πούμε μετά τα πρωτοβρόχια...
 • Μόνο η πόλη απελευθερώθηκε στις 4 Οκτωβρίου; Η περιοχή του "Flamingo" και κάποιες άλλες; Δεν "εορτάζουν";
 • Δεν βγήκε στις Γιορτές Παλιάς Πόλης το τρενάκι του δήμου Ξάνθης - Διάχυτη η ανησυχία για την υγεία του...
 • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
 • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Νίκος

Από το ΠΑΜε Ξάνθης κοινοποιήθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση του συνδικαλιστικού φορέα αναφορικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τη νέα σχολική χρονιά:

Κανένας συνάδελφος έξω από τους πίνακες αναπληρωτών! Δεν χαρίζουμε ούτε μία ώρα προϋπηρεσίας!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το υπουργείο Παιδείας με την τακτική της διολίσθησης επιδιώκει οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών να γίνουν με τους πίνακες του 2018-2019, όπως αυτοί συγκροτήθηκαν τον Απρίλιο του 2018! Εάν συμβεί αυτό χιλιάδες συνάδελφοι θα χάσουν πολλούς μήνες προϋπηρεσίας και πολλοί ακόμα θα μείνουν εκτός πινάκων. Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε!

Παρότι, όπως είχαμε ενημερώσει, το θέμα μπήκε επιθετικά από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στη συνάντηση της Ο.Λ.Μ.Ε. με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στις 23 Ιουλίου, το υπουργείο μέσα από διαρροές επικαλείται νομικά κωλύματα, έτσι ώστε να φτάσουμε στην καταληκτική ημερομηνία 23 Αυγούστου και να είναι πρακτικά αδύνατο να γίνουν νέες αιτήσεις. Μέσα από τη γνωστή τακτικών τω διαρροών και των διαφόρων “έγκυρων” ενημερώσεων, εντείνεται η αγωνία χιλιάδων αναπληρωτών. Αν συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη διαδικασία από πλευράς υπουργείου Παιδείας, αποκλείονται από τους πίνακες και οδηγούνται στην ανεργία μία σειρά συνάδελφοι. Πρώτον, συνάδελφοι που δεν είχαν κάνει πέρσι αίτηση είτε για λόγους υγείας είτε για λόγους οικογενειακούς (νέες μητέρες) είτε για άλλους λόγους. Δεύτερον, συνάδελφοι που αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο ή απέκτησαν τίτλους σπουδών τη φετινή χρονιά. Ταυτόχρονα, πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων όλη η φετινή προϋπηρεσία αλλά και δύο μήνες από την περσινή (Μάιος, Ιούνιος), που για μια χρονιά ακόμα αποκτήθηκε με κόστος οικογενειακό και προσωπικό.

Δεν θα είναι οι αναπληρωτές τα μόνιμα θύματα την κυβερνητικής κοροϊδίας και των κάθε λογής αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών! Τέρμα πια στην κοροϊδία! Απαιτούμε το υπουργείο να ανοίξει άμεσα την πλατφόρμα για νέες αιτήσεις, να επικαιροποιηθούν οι περσινοί πίνακες, ώστε να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος και να προσμετρηθεί όλη προϋπηρεσία, συμπεριλαμβανομένων και των δυσπρόσιτων σχολείων. Συνυπολογίζοντας ότι χρειάζονται τουλάχιστον πέντε εργάσιμες ημέρες για τις αιτήσεις αλλά και τρεις εργάσιμες για τις ενστάσεις, η κατάσταση είναι οριακή.

Απαιτούμε:

 • Κάλυψη της συντριπτικής πλειονότητας των κενών σε μία φάση το Σεπτέμβρη
 • Να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος
 • Να προσμετρηθεί όλη η προϋπηρεσία
 • Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων εκπαιδευτικών
 • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Καμία απόλυση αναπληρωτή. Τουλάχιστον 33.000 μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων.

Συνάδελφοι, βρισκόμαστε σε επαφή με τα σωματεία μας, παρακολουθούμε τις εξελίξεις, απαντάμε με νέες κινητοποιήσεις.