Διάφορα

Παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Χαραλαμπίδη "Νέα αναπτυξιακή παιδεία – Η ανάκτηση του ελληνικού τρόπου" από τον τέως πρύτανη του Δ.Π.Θ. Αθανάσιο Καραμπίνη και ομιλία του συγγραφέα με θέμα "Νέα αναπτυξιακή παιδεία – Το πρότυπο της Θράκης", διοργανώνεται το απόγευμα (19.00) του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου από το Κοινωνικό Κέντρο "Σταύρος Χαλιορής" στο Μαγικό Ξάνθης.

Περισσότερα...

Ο δήμος Ξάνθης συμμετέχει στις 19 και 20 Οκτωβρίου σε διεθνές workshop που πραγματοποιείται στη Χρυσούπολη, με σκοπό τη σύνταξη φακέλου υποψηφιότητας προκειμένου να συμπεριληφθεί ο ποταμός Νέστος στο παγκόσμιο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Άνθρωπος και βιόσφαιρα» (ΜaΒ/UNESCO), το οποίο χρηματοδοτείται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Περισσότερα...

Το "Kardelen Festival 2017 - Ταξίδι για ένα νέο κόσμο» που θα γίνει στις 10-11 Νοεμβρίου στα προκατ του Δ.Π.Θ. σε συνδιοργάνωση με το περιοδικό "Σπούτνικ", προαναγγέλλει το στέκι "Kardelen" της Ξάνθης με την ακόλουθη ανακοίνωση:

Περισσότερα...

Η εκλογική επιτροπή του Ε.Β.Ε. Ξάνθης ανακοινώνει ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των 21 αιρετών μελών διοικητικού συμβουλίου του θα διεξαχθούν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου (09.00-19.00) και τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου και ώρες (09.00-17.00) στο κτίριο του επιμελητηρίου. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2081/92 όπως ισχύει, οι εκλογές διεξάγονται με ενιαίο για όλα τα τμήματα του επιμελητηρίου ψηφοδέλτιο ανά συνδυασμό και με το σύστημα της απλής αναλογικής. Τα τμήματα είναι τρία: Εμπορικό, μεταποιητικό και υπηρεσιών.

Περισσότερα...

Ο εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας του λευκού μπαστουνιού έχει καθιερωθεί στις 15 Οκτωβρίου, μία σημαντική γιορτή για τη διάδοση της χρήσης του λευκού μπαστουνιού, για την ενημέρωση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με οπτική αναπηρία για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, καθώς και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν τα άτομα αυτά στην καθημερινή μετακίνησή τους.

Περισσότερα...