Πολιτισμός

Εκδηλώσεις του φεστιβάλ «Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι», κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Soxei Imamura, διάλεξη για την αρχαιολογική έρευνα στη Μαρώνεια, "προβολή της Πέμπτης" και βιβλιοπαρουσίαση, περιλαμβάνει αυτή η εβδομάδα στη Φ.Ε.Ξ. ως εξής:

Περισσότερα...

Τον Βαγγέλη Αυδίκο και το μυθιστόρημά του "Οι τελευταίες πεντάρες" παρουσιάζουν το απόγευμα (19.30) της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου το βιβλιοπωλείο "Δύο" και οι εκδόσεις "Ταξιδευτής".

Με τον Βαγγέλη Αυδίκο θα συζητήσει ο συγγραφέας Κώστας Καβανόζης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο ομότιμος καθηγητής του Δ.Π.Θ. Θωμάς Βουγιουκλής.

Περισσότερα...

Με συναυλία-σύμπραξη των μουσικών συνόλων του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Trakya University (Αδριανούπολη) στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης το βράδυ (21.00) της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου, συνεχίζεται το φεστιβάλ "Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι" στην Ξάνθη.

Περισσότερα...

Τετραήμερες εκδηλώσεις (19-22 Οκτωβρίου) στις οποίες συμμετέχουν 52 φορείς από 32 περιφερειακές ενότητες της χώρας, με υλοποίηση ποικίλων δράσεων σε 68 αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία (με δωρεάν είσοδο), περιλαμβάνει το πρόγραμμα "Περιβάλλον και πολιτισμός". Στο πρόγραμμα συμμετέχει και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης με εκδήλωση το Σάββατο 21 Οκτωβρίου.

Περισσότερα...

Παρασκευή και 13 (Οκτωβρίου, στις 21.00 στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο) η συγγραφική κοινότητα της Ξάνθης "Xanthi symposium meetup" ταξιδεύει στους δρόμους της Βαλτιμόρης του 1840 παρέα με τον Edgar Alan Poe και τις ιστορίες μυστηρίου.

Περισσότερα...