Κόσμος

Μπορεί στην Ελλάδα η Δ.Ε.Η. να κόβει το ρεύμα για οφειλές πάνω από χίλια ευρώ (άτυπα έστω), όμως στη Γερμανία οι εταιρίες ηλεκτροδότησης έκοψαν πέρσι το ρεύμα σε 328.000 νοικοκυριά, ενώ άλλα 6.500.000 νοικοκυριά (από τα σαράντα εκατομμύρια που είναι το σύνολο) απειλήθηκαν με διακοπή για χρέη άνω των εκατό ευρώ! Ποσό χαμηλό για τα γερμανικά δεδομένα (αφού και το… κατούρημα σε δημόσια ουρητήρια το πληρώνεις σε ορισμένες πόλεις με ένα ευρώ!).

Περισσότερα...

Και όμως, το ποτάμι γυρίζει πίσω. Μετά από δεκαετίες όπου παντού στον κόσμο καλύπταμε τα ποτάμια των πόλεων για να κατασκευάσουμε δρόμους, αρχίζει να εμφανίζεται η αντίστροφη τάση. Εντυπωσιακό το παράδειγμα της Σεούλ, όπου γκρέμισαν ολόκληρο αστικό αυτοκινητόδρομο για να επαναφέρουν το ποτάμι στην επιφάνεια (εδώ).

Περισσότερα...

Αναδημοσιεύουμε ενδιαφέρον –για πολλούς και ευνόητους λόγους- άρθρο που δημοσιεύτηκε στο προσωπικό ιστολόγιο του Yves Engler, συγγραφέα και ακτιβιστή που ζει στο Μόντρεαλ:

Περισσότερα...

Η ανάλυση βασίζεται σε στοιχεία 164 χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, που προέρχονται από την Παγκόσμια Πλατφόρμα Διατροφικών Δεδομένων. Στόχος της έρευνας ήταν να εξαγάγει αποτελέσματα σχετικά με την ελαστικότητα των τιμών και πώς αυτή ευθύνεται για τις αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες.

Περισσότερα...

Μετά από ένα πολυετές όργιο φόνων και ατιμωρησίας (δείτε ενδεικτικά εδώ) στις Η.Π.Α., ιδιαίτερη βαρύτητα αποκτά το γεγονός της τιμωρίας έστω και ενός αστυνομικού για την εκτέλεση ενός –ανάμεσα σε χιλιάδες που είχαν την ίδια μοίρα- Αφροαμερικανού.

Περισσότερα...

Mustafa