Κόσμος

Δημοσίευμα της κυριακάτικης γερμανικής εφημερίδας «Welt am Sonntag» υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση δίνει παραπλανητική εικόνα για τις πραγματικές διαστάσεις του μεταναστευτικού και φυλάει πλημμελώς τα σύνορά της.

Περισσότερα...

Στα τέλη του Σεπτέμβρη το Αράκ, μια βιομηχανική πόλη περίπου τριακόσια χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Τεχεράνη, έγινε το σκηνικό σημαντικών απεργιακών κινητοποιήσεων, πικετοφοριών και επεισοδίων ανάμεσα στην αστυνομία και τους εργαζόμενους δύο μεγάλων εργοστασίων της "Azarab" και της "Hepco".

Περισσότερα...

Το όνομά μου είναι Angelica Ortiz. Είμαι μια γυναίκα Wayuu από τη φυλή Ipuana της ιθαγενικής ρεζέρβας Lomomato στο La Guajira της Κολομβίας. Είμαι υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέρος του Κινήματος Δύναμης Γυναικών Wayuu. Είμαι επίσης μητέρα.

Περισσότερα...

Καταπέλτη αποτελεί για τις γερμανικές αρχές (μιας και δεν είναι όλες οι χώρες μακάριες μπανανίες με προβλέψιμες "λειτουργίες") το πόρισμα του ειδικού ερευνητή αναφορικά με την τρομοκρατική επίθεση την παραμονή των Χριστουγέννων στο Βερολίνο με δώδεκα νεκρούς, σύμφωνα με την "Deutsche Welle".

Περισσότερα...

Περισσότερους από 500.000 πρόωρους θανάτους εξακολουθεί να προκαλεί στην Ευρώπη η ρύπανση της ατμόσφαιρας, παρά τη μικρή βελτίωση της ποιότητας του αέρα, αναφέρει στην ετήσια έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος. Η ατμοσφαιρική ρύπανση παραμένει η πρώτη περιβαλλοντική αιτία για τους πρόωρους θανάτους.

Περισσότερα...