Γειτονιά

Με το επίσημο ποσοστό ανεργίας στο 6,7%, ο αριθμός των ανέργων στη Βουλγαρία βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδό του από όταν άρχισε να διατηρεί στατιστικά στοιχεία ο Βουλγαρικός Οργανισμός Απασχόλησης.

Περισσότερα...

Εκατοντάδες γυναίκες πραγματοποίησαν πορεία στην Κωνσταντινούπολη για να διαμαρτυρηθούν για τη βία σε βάρος τους και την εχθρότητα που αντιμετωπίζουν από κάποιους άνδρες, οι οποίοι απαιτούν να ντύνονται πιο συντηρητικά.

Περισσότερα...

Το απόλυτο ρεκόρ στις αυξήσεις των εξαγωγών και η σημαντική πρόοδος στην προστασία του περιβάλλοντος που καταγράφει ο Ο.Η.Ε. για τη Βουλγαρία, είναι δύο από τις επίκαιρες ειδήσεις στη γείτονα χώρα, ως εξής:

Περισσότερα...

Η τελευταία έκθεση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για την αγορά εργασίας και το εργατικό δυναμικό στη Βουλγαρία δίνει αισιοδοξία. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 ο συντελεστής της οικονομικής δραστηριότητας του πληθυσμού ηλικίας 15-64 ετών είναι 62,9% και αυξάνεται σχεδόν με 1% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Περισσότερα...

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Eurostat, σχεδόν το 34% των αποφοίτων Α.Ε.Ι. στη Βουλγαρία προτιμά τις ειδικότητες της νομικής και της διοίκησης επιχειρήσεων. Τις ίδιες προτιμήσεις έχουν και οι φοιτητές των υπόλοιπων χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού σχεδόν το 25% των πέντε εκατομμυρίων φοιτητών επιλέγει τις συγκεκριμένες ειδικότητες.

Περισσότερα...