Καλώντας σε συγκέντρωση το απόγευμα (18.30) της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας και σε συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου (10.30 στην κεντρική πλατεία), η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜε σημειώνει –με τον παραπάνω τίτλο- τα ακόλουθα:

Οι αγώνες των εργαζόμενων δεν θα μπουν στο γύψο!

Η κυβέρνηση ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ κατέθεσε σαν το λαγό τροπολογία τη Δευτέρα 4/12/2017 στη βουλή για το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, της ωμής παρέμβασης με νόμο στα συνδικάτα.

Αίσχος! Να πάρουν άμεση, μαχητική, αγωνιστική απάντηση!

Πάγια επιδίωξη των επιχειρηματικών ομίλων, των εφοπλιστών, τραπεζιτών, του Σ.Ε.Β. είναι το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, για να υπάρχει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς. Η κυβέρνηση ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ κάνει πραγματικότητα αυτό τον πάγιο πόθο της μεγαλοεργοδοσίας και δίνει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων και των εργατικών διεκδικήσεων, το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση. Γι’ αυτό παίρνει τα εύσημα των “εταίρων” της στην Ε.Ε., γι’ αυτό τον λόγο κλείνει γρήγορα τις αντεργατικές-αντιλαϊκές αξιολογήσεις. Το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αίμα και θυσίες, είναι αδιαπραγμάτευτο.

Η δήθεν απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας από το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής δεν αποτελεί επί της ουσίας απόσυρση, αλλά ελιγμό της κυβέρνησης για να την επαναφέρει με «κανονικές» διαδικασίες στο αμέσως επόμενο διάστημα

Δίνουμε μαζική, μαχητική απάντηση σε κυβέρνηση, μεγάλο κεφάλαιο. Κλιμακώνουμε με μαζική συμμετοχή στη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜε στις 10.30 στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

 

Mustafa